Все едно няма човек пред мен, той не съществува. С тези

...
Все едно няма човек пред мен, той не съществува. С тези
Коментари Харесай

Дебора за Георги: Той за мен не съществува , няма го

Все едно няма човек пред мен, той не съществува. 

С тези думи 19-годишната Дебора Михайлова изясни по какъв начин се усеща по отношение на обвинявания за малтретирането ѝ Георги Георгиев. Момичето пристигна в Пловдивския областен съд, за са чуе втората част от очевидците по делото му. 

Случаят с Георги и Дебора избухна предишното лято, когато стана известно, че на момичето са били направени 400 шева, откакто е било нарязано с макетно ножче. Историята на Михайлова предизвика серия от митинги. Хиляди хора излязоха в цялата страна, с цел да изискат правдивост за нея и другите жертви на домашно принуждение. 

Георги Георгиев се снабди с 3 обвинявания. Според прокуратурата от април м.г. до 25 юни в Стара Загора и Казанлък той се е заканвал да убие Дебора Михайлова. Второто е за насила, тъй като на 26 юни 2023 година остригал част от косата ѝ, като я блъснал с пестник в лицето. Мъжът е притеглен към наказателна отговорност и за нанасяне на двустепенна междинна телесна щета. Според обвиняването той предизвикал на момичето 18 порезни рани с макетен нож и черепно-мозъчна контузия, изразяваща се в събиране на кръв под паяженовидната обвивка на мозъка, мозъчен оток и травма. Заради контузиите си 18-годишната тогава Дебора била с краткотрайна заплаха на живота.

На предходното съвещание в петък са били разпитани 5 от плануваните 10 очевидци, за през днешния ден още веднъж са призовани десетима. Процесът тече при закрити порти поради заплахата от оповестяване на персонални данни. По думите на Дебора всичко е минало по проект предходната седмица. “Единственото, което чакам, е правдивост. Истината и друго не ”, сподели 19-годишното момиче. Михайлова към момента не е дала показания, макар че беше първа в листата, тъй като изчаква първо останалите очевидци. 

Прокурор Ивелина Косева отхвърли да разяснява какво са споделили разпитаните дотук, нито да каже дали те поддържат обвинителната теза. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР